Hloh: Tajemství zázračného stromu odhaleno
Druhy hlohu v Česku V naší přírodě běžně narazíme na dva druhy hlohu: hloh obecný a hloh jednosemenný. Tyhle dva keře či stromky si...
Druhy hlohu v Česku V naší přírodě běžně narazíme na dva druhy hlohu: hloh obecný a hloh jednosemenný. Tyhle dva keře či stromky si...
Výhody rychlé a zdravé večeře Rychlá a zdravá večeře není mýtus. Naopak, přináší řadu benefitů pro vaše zdraví i časový...
Dracéna: Oblíbená pokojová rostlina Dracéna je skvělá rostlinka do bytu, kterou si zamilujete nejen pro její krásný vzhled, ale i proto,...
Co je štrůdl z listového těsta? Štrůdl z listového těsta je neodmyslitelnou součástí české a rakouské kuchyně, která si podmanila chuťové pohárky po celém světě. Tento lahodný dezert, známý také jako závin, se připravuje z tenkých vrstev těsta, které se prokládají náplní a pečou dozlatova. Výsledkem je křehké...
15. 10. 2024
Co je to zavináč? Zavináč, ten malý symbol @, který dnes běžně používáme v e-mailových adresách, má ve skutečnosti bohatou historii a jeho význam se v průběhu času vyvíjel. Původně se jednalo o obchodní zkratku používanou již ve středověku. Znak @ se používal jako zkratka pro latinské "ad", což znamená "k" nebo...
14. 10. 2024
Fenomén fast foodu Hranolky, ty zlatavé, křupavé pochoutky, se staly synonymem pro fenomén fast foodu. Jejich jednoduchá kombinace brambor, oleje a soli uchvátila chuťové pohárky milionů lidí po celém světě. Restaurace rychlého občerstvení, lákající na rychlé a levné jídlo, učinily z hranolek nedílnou součást svého...
14. 10. 2024
Tuňák Rio Mare: Ikona kvality Už po generace patří konzervovaný tuňák Rio Mare mezi stálice českých spíží. Jeho jemná chuť a všestrannost z něj dělají ideální ingredienci pro rychlé i slavnostní pokrmy. Co ale stojí za touto trvalou popularitou? Především je to důraz na kvalitu, který značka Rio Mare uplatňuje v...
14. 10. 2024
Klasika české kuchyně Vepřové nudličky s rýží, to je synonymum pro českou kuchyni, jídlo, které evokuje vzpomínky na dětství a domácí pohodu. Jeho příprava není složitá, a přesto skrývá tajemství, jak dosáhnout dokonalé harmonie chutí. Maso se musí nejdříve důkladně naklepat a nakrájet na tenké nudličky, aby se...
13. 10. 2024
Mahi mahi: Tropický drahokam Svou zářivou krásou a elegantním tvarem těla připomíná mahi-mahi spíše umělecké dílo než obyčejnou rybu. Tato tropická kráska, známá také pod názvem Dorado či Coryphena hippurus, brázdí teplé vody Atlantiku, Pacifiku a Indického oceánu. Její duhové šupiny, hrající všemi barvami od...
13. 10. 2024
Mahi mahi: Tropický drahokam Mahi mahi, v Česku známá také jako koryféna velká, je skutečným tropickým drahokamem. Tato ryba s iridescentními šupinami, které se třpytí všemi barvami duhy, je pastvou pro oči a zároveň i pro chuťové pohárky. Mahi mahi obývá teplé vody Atlantiku, Pacifiku i Indického oceánu a je oblíbenou...
13. 10. 2024
Co je erythritol? Erythritol je přírodní sladidlo, které se nachází v malém množství v ovoci a fermentovaných potravinách. Patří do skupiny cukerných alkoholů, ale na rozdíl od cukru má erythritol téměř nulový glykemický index a neobsahuje žádné kalorie. To znamená, že nezvyšuje hladinu cukru v krvi a je vhodný pro...
12. 10. 2024
Výhody konzervované fazolové polévky Konzervovaná fazolová polévka, ať už ji milujete nebo nenávidíte, má své nesporné výhody. Především je to rychlost a jednoduchost přípravy. Stačí otevřít konzervu, ohřát a máte hotovo. To ocení zejména ti, kteří nemají čas na vaření nebo se jim do něj prostě nechce. Další...
12. 10. 2024
Co je cappuccino znojmo? Znojmo, malebné historické město na jihu Moravy, je proslulé nejen vínem, ale i svou kavárenskou kulturou. Ať už jste místní nebo turista, jistě vás bude zajímat, co dělá cappuccino ve Znojmě tak výjimečným. Základem je samozřejmě kvalitní káva. Znojemské kavárny si dávají záležet na výběru...
12. 10. 2024