Mřížkový Koláč

Tajemství dokonalého mřížkového koláče

Historie mřížkového koláče Mřížkový koláč, známý také jako koláč s mřížkou, má dlouhou a bohatou historii, která sahá až do starověku. První koláče podobné těm dnešním se objevily v Egyptě, kde se pekly z medu, ořechů a ovoce. Římané pak umění pečení koláčů dále rozvinuli a rozšířili ho po celé...

Vepřová Panenka Recept Pohlreich

Pohlreichova vepřová panenka: Recept, který vás dostane!

Pohlreichova Panenka Martin Pohlreich, známý svou láskou k poctivým surovinám a preciznímu zpracování, má v repertoáru nespočet receptů, které potěší i ty nejnáročnější jazýčky. Mezi nimi nechybí ani recepty na vepřovou panenku, která v jeho podání dostává zcela nový rozměr. Pohlreich vsází na jednoduchost a...

Jídlo S Sebou

Jídlo s sebou: Rychlé občerstvení, nebo kulinářský zážitek?

Pohodlná volba pro zaneprázdněné V dnešní uspěchané době, kdy se každý honí za svými povinnostmi, často nezbývá čas na vaření a klidné stolování. Právě pro takové případy je tu jídlo s sebou a jídlo určené k jídlu mimo domov. Tato pohodlná volba šetří váš drahocenný čas a umožňuje vám vychutnat si chutné...

Řízky V Jogurtu

Řízky v jogurtu: Jídlo, které vás dostane!

Klasika české kuchyně Řízky v jogurtu, to je pro mnohé z nás vzpomínka na dětství a obědy u babičky. Tato zdánlivě obyčejná kombinace v sobě skrývá sílu tradice a chuti, která dokáže zahřát u srdce. Ačkoliv se může zdát příprava pokrmu z řízků zalitých jogurtem jednoduchá, skrývá v sobě pár důležitých...

Rafaelo Řezy

Nadýchané potěšení: Tajemství dokonalých Rafaelo řezů

Původ a historie rafaelo řezů Rafaelo řezy, lahodná kombinace nadýchaného piškotového těsta, jemného krému a kokosu, patří k oblíbeným dezertům v mnoha českých domácnostech. Přestože jejich název evokuje italský původ, jejich historie sahá spíše do domácí kuchyně. Rafaelo řezy, jak je známe dnes, jsou s největší...

Caprese

Osvežující klasika: Caprese - italský salát, který nikdy nezklame

Původ a historie caprese Caprese, ten osvěžující salát z rajčat, mozzarelly a bazalky, je symbolem italské kuchyně. Jeho původ ale není tak jasný, jak by se mohlo zdát. Existuje několik teorií o jeho vzniku. Někteří historici věří, že caprese je poměrně moderní jídlo, které se objevilo až ve 20. století. Podle jedné z...

Ringo

Osvěžující Ringo: Letní Pochoutka, Která Nikdy Nezklame

Historie zmrzliny v Česku Zmrzlina se v českých zemích objevila už v 17. století, ale zpočátku byla luxusem dostupným jen těm nejbohatším. Postupně se však stala dostupnější a v 19. století už se prodávala i na ulicích. Tehdejší zmrzlina se ale od té dnešní dost lišila. Byla to spíše ledová tříšť z vody, cukru a...

Omeleta

Tajemství dokonalé omelety: Tipy a triky od šéfkuchaře

Historie a původ omelety Omeleta, jednoduché a chutné jídlo z vajec, má překvapivě bohatou historii sahající až do starověku. Ačkoliv přesný původ omelety zůstává nejasný, existují důkazy o tom, že se podobná jídla připravovala již ve starověkém Egyptě a Římě. Tyto rané verze omelety se pravděpodobně lišily od...

Dobry Kanec

Dobrý Kanec: Pražská restaurace, kde si pochutnáte na skvělém jídle

Dobrý Kanec: Pražská restaurace V srdci Prahy se nachází restaurace Dobrý Kanec, která láká na tradiční českou kuchyni s moderním nádechem. Šéfkuchař sází na čerstvé a lokální suroviny, ze kterých vznikají pokrmy plné chuti a vůně. V nabídce nechybí klasiky jako vepřová kolena, svíčková na smetaně nebo guláš,...

Zlatý Klas

Zlatý Klas: Tajemství Pivovaru Odhaleno

Historie a tradice pivovaru Zlatý Klas, to není jen tak obyčejné pivo. Je to pivo s příběhem, pivo s tradicí. Historie výroby zlatavého moku v tomto pivovaru sahá až do dávných časů, kdy se pivo vařilo tradičními metodami, s úctou k původním recepturám a s láskou k řemeslu. Pivovar prošel mnoha změnami, ale jedna věc...