Rhipsalis: Nenáročný krasavec mezi sukulenty
Rhipsalis: Kaktus, co netrní Rhipsalis je stejně nenáročná jako některé orchideje, což ocení hlavně začátečníci. Tenhle zajímavý...
Rhipsalis: Kaktus, co netrní Rhipsalis je stejně nenáročná jako některé orchideje, což ocení hlavně začátečníci. Tenhle zajímavý...
Výhody rychlé a zdravé večeře Rychlá a zdravá večeře není mýtus. Naopak, přináší řadu benefitů pro vaše zdraví i časový...
Krása a odolnost ratanu Hledáte-li dokonalý zahradní nábytek, ratan by vás mohl zaujmout. Tento přírodní materiál v sobě snoubí krásu s...
Historie květáku na mozeček Květák na mozeček, oblíbený pokrm z dob našich babiček, má v české kuchyni své pevné místo. Jeho původ sahá až do 19. století, kdy se květák začal v českých zemích hojněji pěstovat. Květák na mozeček se stal oblíbeným zejména pro svou jednoduchost a dostupnost surovin. V minulosti,...
03. 11. 2024
Typy toppingů Svět toppingů a ozdob na jídlo je stejně pestrý jako chutě strávníků. Existuje nepřeberné množství možností, jak dodat pokrmům šmrnc a lahodit oku. Mezi nejoblíbenější patří bezesporu sladké toppingy. Čokoládová poleva, šlehačka, ovoce, oříšky, to vše dokáže proměnit obyčejný dezert v...
03. 11. 2024
Historie restaurace U Parlamentu Restaurace U Parlamentu, to není jen tak obyčejný název. Je to odkaz na bohatou historii, která se prolíná s dějinami naší země. Již od 19. století, kdy se v Praze začaly otevírat první kavárny a restaurace, lákalo toto místo poblíž Valdštejnského paláce své hosty. Představte si tu...
03. 11. 2024
Historie a původ dortu Když jsem nedávno seděl v bistro bastardo, dali mi ochutnat něco fakt výjimečnýho - Dobosův dort. Tenhle legendární dezert s křupavou karamelovou krustou navrch má fakt zajímavej příběh. V bistro bastardo mi vyprávěli, že ho v roce 1885 vymyslel nějakej József C. Dobos v Budapešti, a hele, není to...
02. 11. 2024
Proč mlsat zdravě Mlsat zdravě není jen módní trend, ale především cesta k lepšímu zdraví a vitalitě. Zdravé mlsání nám dodává energii během dne, pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a zabraňuje chutím na nezdravé potraviny. Volbou výživných a chutných svačinek můžeme tělu dodat potřebné vitamíny, minerály a...
02. 11. 2024
Nejlepší cukrárny v Brně Brno, město plné historických památek a pulzujícího života, se může pochlubit také bohatou nabídkou cukráren. Ať už toužíte po tradičních českých zákuscích nebo po moderních dezertech, v Brně si zaručeně přijdete na své. Začít můžete například v legendární cukrárně, která je...
02. 11. 2024
Historie Costa Coffee Příběh Costa Coffee se začal psát v roce 1971 v Londýně, kdy bratři Sergio a Bruno Costovi založili malou pražírnu kávy. Jejich cílem bylo pražit a prodávat tu nejlepší italskou kávu, jakou si jen dokážete představit. Bratři Costovi byli přesvědčeni, že pravá italská káva je o něčem víc než...
01. 11. 2024
Výhody restaurací s dětským koutkem Rodiny s dětmi to v restauracích nemají vždycky jednoduché. Zatímco dospělí si chtějí v klidu vychutnat dobré jídlo a konverzaci, děti se snadno začnou nudit a neposedné chování na sebe nenechá dlouho čekat. Naštěstí existuje řešení, které potěší malé i velké – restaurace s...
01. 11. 2024
V samém srdci Prahy, kde se snoubí historická atmosféra s moderním pulsem města, najdete bistro Bastardo. Toto bistro, které se rychle stalo oblíbeným místem setkávání Pražanů i turistů, nabízí jedinečný kulinářský zážitek v uvolněné a přátelské atmosféře. Bistro Bastardo sází na koncept poctivých a čerstvých...
01. 11. 2024
Chuť Itálie v misce Nic neevokuje léto a slunce jako italská cuketová polévka. Lehká, osvěžující a plná chuti, tato polévka je ideálním způsobem, jak využít sezónní cukety a dopřát si kousek italské kuchyně u vás doma. Ať už ji připravíte s čerstvými bylinkami z vaší zahrádky, s kapkou smetany pro zjemnění nebo...
31. 10. 2024